Klicka här för att komma till sidans topp
Översätt till engelska Översätt till svenska
Lynx Logga

Polen

Bild1 Polen Bild2 Polen Bild3 Polen

Vi vågar påstå att Polen är ett av de absolut bästa länderna i Europa när det gäller jakt på vildsvin, kronhjort, dovhjort och rådjur!

I årtionden har Polen varit ett mycket populärt resmål för jägare från hela världen. Och det finns enkla anledningar till varför det blivit så. Utbudet av vilt samt mängden vilt är två av anledningarna. Den rika jakttraditionen och kulturen kring jakten är en annan bidragande orsak.

Det är onekligen något väldigt speciellt att stå uppställd på en viltparad efter dagens jakt tillsammans med sina jaktkamrater, med brinnande eldar runt omkring, en hornblåsare som blåser fanfarer i respekt till det fällda viltet, och med en jaktledare som håller högtidligt tal. Dessutom utses vid det tillfället jaktkungen för dagen, som får en medalj kring sin hals!

Områdena som jakten bedrivs på är oftast väldigt stora (5-8000ha) och jaktmöjligheterna är många. Vi anordnar såväl spännande drevjakter på klövvilt (hjort, vildsvin, rådjur) som smygjakt på desamma. En stor fördel för oss är det faktum att Benny har bott och arbetat i Polen under de sju senaste åren. Han har därmed kunnat skaffa sig en bred erfarenhet och de rätta kontakterna för att kunna arrangera en lyckad jakt oavsett jaktform.

Vi arrangerar årligen 2-3 drevjakter på klövvilt i November till Januari, purschjakt på vildsvin i April, Maj och råbocksjakt i Maj och Augusti. Ni förstår säkert redan att Polen är ett av våra absoluta favoritländer när det gäller jakt!